În sfârșit vin și vesti bune pentru țara noastră. După cinci zile de negocieri complicate și nu de puține ori tensionate, liderii europeni reuniți la Summitul de la Bruxelles au ajuns la un acord privind bugetul multianual şi pachetul de relansare economică post-coronavirus. Prin echipa de negociatori condusă de presedintele Klaus Iohannis, Romania a obținut extrem de importanta sumă de 79,9 miliarde de euro, bani fără de care economia națională ar fi intrat în colaps!


Încă o dată, putem înțelege ce noroc uriaș am avut că am scăpat înainte de termen de oribila guvernare PSD, întrucât aceste sume intracomunitare sunt condiționate de respectarea statului de drept și independența justiției, concepte absolut străine pentru niște aventurieri politici precum Ciolacu, Ponta, Tariceanu…

Dar încă nu ne putem bucura deplin de succesul României de la Summitul din Belgia! A avut grija CCR-ul, prin carastrofala decizie de neconstituționalitate a măsurilor stării de urgență, să ne transforme în Brazilia Europei din cauza numărului mare de contaminări cu coronavirus. Situația din țară este complicată de decizia Curții Constituționale în baza căreia autoritățile nu pot impune carantina sau izolarea.

Despre toate acestea și multe altele vom discuta în această seară cu Cristian Diaconescu, Ion M. Ioniță, Dan Cărbunaru și Constantin Rudnitchi. 

 
 
Articolul precedentEDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: Imprevizibilul an 2020
Articolul următorDegeaba cântăm “Deșteaptă-te române”, dacă rămânem tot proști făcuți grămadă…