Situația este îngrijorătoare pentru oamenii care au rămas în Kiev. Un jurnalist ucrainean a declarat în exclusivitate pentru Realitatea PLUS că cei care fug prin coridoarele umanitare ajung să fie uciși de bombe. Mai multe zone din Kiev și din suburbii au rămas fără apă și electricitate, iar oamenii ies din adăposturi după hrană abia după ce se opresc bombardamentele. 

“Armata rusă, armata lui Putin, încearcă să atace orașele mici de lângă Kiev. Au ucis 6 civili în timp ce se deplasau prin coridorul umanitar,” a declarat Andrii Bistrov, jurnalist din Kiev. 

Acesta a descris peisajul apocaliptic din Kiev și din împrejurimi. 

“Noaptea trecută am fost foarte speriat pentru că la fiecare jumătate de oră se auzeau explozii și bombe. În orașele satelit și în unele zone din Kiev nu sunt electricitate, apă, hrană. În centrul orașului avem, dar la 10 minute de locul unde mă aflu totul este distrus.”

Jurnalistul ucrainean a vorbit și despre tacticile inumane pe care trupele lui Putin le folosesc împotriva civililor, cu scopul de a-i teroriza și a descuraja orice imbold de rezistență.

“Soldații ruși și armata lui Putin folosesc rachete balistice în orașe cu civili și bombe cu vid. Acestea sunt interzise într-un război modern. Nu e doar un conflict local, între Rusia și Ucraina, ci este un mare război ce poate afecta întreg continentul european.”

 
Articolul precedentPremierul Nicolae Ciucă: România va produce în regim de urgență pastile de iod
Articolul următorFlorin Cîțu cere urgentarea aplicării de sancțiuni mai dure Rusiei, din partea României: „Țin foarte mult la asta”