Jurnalistul Stelian Negrea publica pe pagina personala de facebook o interesanta analiza care evidentiaza dualitatea discursului public al lui Ludovic Orban, concluzionand ca fostul lider PNL se indreapta spre soarta lui Calin Popescu Tariceanu.

”Liberalii au mai trecut de nenumarate ori prin episoade de scindare, cel mai recent fiind cel al lui Tariceanu, scapat zilele trecute de procurori DNA intr-un dosar de coruptie.
Orban pare să se îndrepte glont către un scenariu similar, cu mentiunea ca el va fi dat afara si nu va pleca singur. Nu stiu daca va avea acelasi succes cu procurorii DNA, la câte afaceri controversate se aude că le-ar fi păstorit, insă sigur, dupa ce va fi dat afara din PNL, n-are cum sa se ferească de irelevanța politică.
Nici acum nu-mi este clar daca e alt motiv al supararii sale altul decat ca a pierdut sefia PNL.
Sa ajunga acum sa invoce colaborarea PNL cu PSD e caraghios de-a dreptul el fiind sprijinit de vreo 3 ori de PSD in ultimii doi ani: la dărâmarea guvernului Dăncilă, la instalarea guvernului PNL 1 după Dăncilă și anul trecut când Orban a trecut cu voturile PSD.
Sa nu mai vorbim de cati PSD isti a îndesat in PNL, cel mai notoriu fiind numele lui Mihai Chirică de la Iasi care i-a ars rau de tot pe liberali la imagine.
Trebuie sa-i remarci totusi zbaterile si incercarile de jocuri de putere: iesirea din grupul parlamentar al PNL, si trambitarea refacerii coalitiei cu USR in care el ar fi avut votul de aur prin cei 16 parlamentari care au plecat cu el.
Culmea culmilor, tocmai el sa ceara refacerea coalitiei cu USR stiuta-i adversitatea fatisa fata de acestia.
În fine, să facem liniște acum că noua alianță PNL-PSD se păruiește acum de zor pe numele noului premier iar PSD-iștii au și ieșit scos de la naftalină populismele clasice – să luăm de la bogați și să dăm la săraci – cu zero fundamentare economică”, scrie Stelian Negrea pe facebook.
 

 

Sursa: Realitatea Din PNL