Președintele Klaus Iohannis va vizita, duminică, 6 martie, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Vor fi prezenți Ministrul Apărării Nașionale, Vasile Dîncu și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu

De asemenea, ministrul francez al forţelor armate, Florence Parly, a anunţat că se va deplasa duminică în România pentru a se întâlni cu aproximativ 500 de militari dislocați de Franţa în România ca parte a activării în premieră a Forței de Reacție Rapidă a NATO al cărei “vârf de lance” se află sub comandă militară franceză în acest an.

Unități ale Forței de Reacție Rapidă a NATO au sosit în această săptămână în România pentru a întări dispozitivul defensiv al NATO în partea estică a Alianței, prin dislocarea a 500 de militari francezi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Este pentru prima dată când NATO a activat Forța sa de reacție pentru apărare colectivă și descurajare, iar această acțiune are loc în România. În acest an, Franța conduce elementul cu cel mai înalt grad de pregătire al Forței de reacție a NATO, o forță multinațională formată din până la 40.000 de membri ai personalului terestru, aerian, maritim și de operațiuni speciale pe care NATO îl poate desfășura în scurt timp, la nevoie.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentTransnistria își cere INDEPENDENȚA față de Republica Moldova. Ce a determinat REACȚIA Tiraspolului
Articolul următorAl doilea cel mai puternic om din SUA, Kamala Harris, vine în România