Deputatul Laurențiu Leoreanu a declarat, în cadrul emisiunii live ,,Realitatea din PNL”, că prelungirea stării de urgență nu este, în momentul de față, luată în calcul de autorități. În schimb, starea de alertă ar putea fi prelungită. Liberalul a criticat PSD pentru că pune interesul electoral pe primul loc.

,,Ministerul Sănătății ține lucrurile sub control. Se ia în calcul prelungirea stării de alertă, cu măsurile pe care le știm. Dacă numărul cazurilor va crește într-un ritm accelerat, se poate lua în calcul orice variantă de lucru. Nu putem pune nimic deasupra sănătății românilor”, a spus deputatul PNL.

Leoreanu a criticat atitudinea social-democraților, care amână votul asupra legii privind izolarea și carantina din motive electorale. În cazul în care legea va fi respinsă în Senat, Guvernul va veni cu un alt act notmativ, a anunțat deputatul.

,,Guvernul este la mâna Parlamentului pe această lege. Baronii locali spun că îi interesează voturile, să rămână la putere, și cer să nu fie adoptată legea. Este o luptă între două segmente de putere în PSD”, a declarat Leoreanu.

Despre criticile privind limitarea unor drepturi și libertăți, deputatul a subliniat că ,,legea pune în prim-plan sănătatea românilor” și a reamintit că, în 20 de țări, majoritatea din UE, s-au instituit măsuri restrictive la granițe. În plus, acesta a reamintit că unor lideri politici europeni li se reproșează că nu au luat măsuri restrictive, precizând despre situația din Franța, ,,unde a căzut un guvern” și Italia, unde ,,premierul a fost audiat.”

Articolul precedent100% TU DECIZI! Clotilde Armand, conectată bine la banul public. A încasat milioane din paguba adusă de Bechtel
Articolul următorEDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: Ping pong cu sănătatea noastră