Clipe de coșmar în aceste zile pentru timișoreni! Scene sfâșietoare în maternitatea din Timișoara, când nou-născuții au fost luați de lângă mamele lor pentru a-i proteja în incubatoare din cauza frigului din saloane. Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, arată cu degetul spre Primăria Timișoara și îl acuză pe Dominic Fritz pentru ce se întâmplă acum în orașul de pe Bega. Soluțiile găsite de Alin Nica pentru timișoreni au fost prezentate, în exclusivitate, joi seară, la „Legile puterii”, cu Alexandra Păcuraru.

 

În total, peste 50 de mii de familii stau în aceste momente în frig, iar situația este disperată și în spitalele de pediatrie, județean și municipal.

Zeci de bebeluși și mamele lor îndură frigul, în Maternitatea Bega din Timișoara. Imaginile din spitalul lăsat fără căldură sunt dramatice, iar nou-născuții au fost luați de lângă mame și mutați în incubatoare, relatează Realitatea PLUS. Au fost și 16 grade în saloane.

VIDEO Dezastru la Timișoara, 16 grade in spitale, copiii luați de lângă mame, la Maternitate

Între timp, primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a promis, pentru a doua oară, că problema încălzirii va fi rezolvată. Acesta a postat pe pagina sa de socializare că un furnizor a semnat deja contractul. Înțelegerea este însă valabilă doar câteva zile, până luni, 1 noiembrie, relatează Realitatea PLUS. 

„Cred că oamenii așteaptă de la noi soluții imediate. La fel și acum, vin cu o propunere, am stat să mă gandesc, nu pot fi impasibil. Soluția urgentă acum, că este acest răgaz de 3 zile, din păcate a pierdut șansa unui contract”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș, la „Legile puterii”, despre primarul Dominic Fritz.

Alin Nica l-a acuzat pe primarul Timișoarei că „s-a zgârcit la tărâțe și a pierdut la grâu. Soluția e să solicităm credit prin trezorerie și să plătească avans pentru o perioada mai mare. Din pacate, primaria nu a facut niciun fel de provizii, ăsta e adevarul trist. Vara iti faci sanie pentru iarna. Administrația Fritz nu a cumparat niciun gram de carbune…”.

„Incompetența ucide și mă gândesc la ce s-ar întâmpla în continuare dacă administrația municipiului Timișoara ar face in acelasi fel sa administreze treburile publice”, a mai declarat Alin Nica, în exclusivitate, la „Legile puterii”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVIDEO Dezastru la Timișoara, 16 grade in spitale, copiii luați de lângă mame, la Maternitate
Articolul următorNelu Tătaru, despre criza cauzată de coronavirus: ”E înfiorător să te lupți pentru o gură de aer”