Ministrul Sănătății a vorbit despre cauzele care au dus la ce s-a intamplat la Suceava, principalul focar de coronavirus din România, la „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS.

„Vorbim de un corp medical decimat, azi managerul interimar nu mai putea face fata , am schimbat cu medici militari, care trebuie sa puna in ordine repectarea regulilor.

A fost un cumul de nereglui, din partea pacientilor, nereguli, neresepectarea principiilor de preventie, examene clinice, si asa un asemenea pacient a infectat corpul medical

Medicii nu au fost testati, pentru ca nicio ancheta nu a fost dusa pana la capat. Am gasit un DSP absent, fara personal, am refacut DSP, cu personal adus de la Iasi, care reorganizeaza si reincepe acele anchete, pentru a vedea cine, cum a fost testat, cum e cu izolarea voluntara la domiciliu.

Este un haos complet, in conditiile in care o parte din corpul medical isi face datoria cu daruire si este in prima linie. 

Urmeaza o evaluare a personalului meedical referitor  la stadiul bolii dar si a activitatii pe sectii.

Avem o incredere si o panica generalizate, trebuie sa intelegem ca panica generalizata nu duce decat la cumul de probleme

Un corp medical valid poate gestiona o situatie de criza”, a spus Nelu Tătaru la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS.

Articolul precedentCristi Barbu: “Guvernul României trimite un aparat PCR Real Time în Teleorman”
Articolul următorOrban: Până la finalul săptămânii, avem obiectivul să depășim 3.000 de teste pe zi