Liberalul Florin Roman a solicitat printr-un amendament la ordonanta de urgenta (OUG) privind plata somajului tehnic ca beneficiarii sa piarda indemnizatia daca incalca dispozitiile privind carantina sau izolarea la domiciliu.

„Am depus un amendament in Parlamentul Romaniei, prin care propun ca beneficiarii indemnizatiei de 75% din salariul de baza, pe perioada starii de urgenta sa piarda acest drept in situatia de incalcare a dispozitiilor legale privind carantina sau starea de izolare la domiciliu. Masurile de protectie ale salariatilor disponibilizati trebuie insotite obligatoriu de responsabilitate din partea acestuia, in special in ceea ce priveste respectarea conditiilor de carantina sau izolare la domiciliu, daca acestea sunt dispuse in cazul lor”, a aratat Florin Roman intr-un comunicat de presa.

Potrivit acestuia, incetarea dreptului la indemnizatie intervine in momentul incalcarii acestor reguli si se stabileste de autoritatile competente in verificarea lor.

OUG privind alocarea indemnizatiei de 75% a fost publicata astazi in Monitorul Oficial si va intra in dezbaterea Parlamentului.

Va reamintim ca Guvernul a anuntat ca va plati firmelor afectate de criza pandemiei de coronavirus care isi trimit angajatii in somaj tehnic 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut.

Articolul precedentPrimaria sectorului 2 derulează o amplă campanie impotriva COVID-19
Articolul următorGata cu birocratia! Senatorul PNL Alina Gorghiu vrea sa promoveze proiectele de lege pe internet!