Liderii PNL sunt, la această oră, într-o ședință la sediul partidului, în Modrogan.

PNL și PSD au decis în forurile de conducere ca președinții celor două partide să fie nominalizați pentru funcția de premier. Postul ar urma să fie ocupat prin rotație. Discuțiile s-au împotmolit în momentul în care s-a pus problema cine va da primul premierul.

Întrebat despre afirmația lui Marcel Ciolacu potrivit căreia ar trebui să renunțe la ideea de a fi premier, Florin Cîțu a răspuns: „Am auzit acest argument, e bizar. Noi avem decizie în partid. Sunt colegi în PNL care sunt ok ca premierul să vina de la alte partide, e bizar, dar asta este”.

Nici PSD nu renunță la ideea de a fi primii la Palatul Victoria.

„Din moment ce PSD a câștigat alegerile e normal ca prima rotație să fie la PSD. Sunt ferm convins ca dl Cîțu înțelege această normalitate, că nu poate să vină în acest moment premier după ce a fost demis”.

Social-democrații au explicat de ce ar trebui să aibă ei întâietate la funcția de premier.

„Doar nu credeți ca am dat vot azi pentru Marcel Ciolacu premier ca să fie peste un an jumătate. Despre ce vorbim?”, a spus Sorin Grindeanu, miercuri, după negocierile blocate. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPNL dezminte că Nicolae Ciucă ar putea fi PREMIER – Cîțu rămâne propunerea liberalilor în sistemul rotativ
Articolul următorFlorin Cîțu: ”Problema nu este numele premierului ci faptul că avem două partide care vor să dea primul premier în rotativă”