Liderul PNL, Ludovic Orban, le răspunde celor de la USR, după ce aceștia l-au criticat dur pe Klaus Iohannis pentru că a numit șefii marilor parchete fără avizul CSM. „Regret această atitudine (a USR – n.red.), care nu mi se pare firească, în raport cu un partener loial”, a declarat Ludovic Orban joi seară. Premierul interimar spune că numirea șefilor Parchetelor fără avizul CSM de către președintele Klaus Iohannis este ”cât se poate de corectă”.

„Candidații care au fost numiți sunt rezultatul unei evaluări foarte serioase, au existat foarte mulți candidați care au intrat în cursă, MJ-ul a efectuat evaluarea pe baza dosarului, pe baza cariereri. Decizia președintelui este una cât se poate de corectă și de normală. Trebuie să ținem cont de faptul că venim după o lungă perioadă de interimat la parchete. Am încredere că noii conducători ai parchetelor vor crește performanța acestor instituții.

Dacă așa consideră ei că pot obține oareșce câștig electoral, eu cred că este o greșeală din partea lor. Am fost, cel puțin în raport cu cei doi parteneri alături de care am împărțit băncile opoziției, ne-am respectat toate angajamentele, toate promisiunile”, a spus joi Orban.

Întrebat joi, dacă îi mai consideră pe cei de la USR parteneri, având în vedere atacurile din ultima vreme şi atitudinea lor din comisii le de audiere, Ludovic Orban îi pune pe picior de egalitate cu cei de la PSD.„Mă mâhneşte atitudinea pe care o au în ultima perioadă. Nu am răspuns, nu voi răspunde în niciun fel acestor atitudiuni pe care nu le consider normale, cu atât mai mult cu cât partenerii de la USR ştiu foarte bine că gândirea pe care o avem este aceea de a avea un proiect comun de guvernare şi nu cred că face bine pentru coeziunea forţelor democratice pro democraţie, pro orientare euro-atlantică clară a României, nu cred că face bine această atitudine care practic îi plasează umăr la umăr lângă PSD”. 

Articolul precedentSondaj intern PNL: Rareș Bogdan, prima șansă la câștigarea Primăriei Bucureștiului
Articolul următorRareș Bogdan a decis în ce context va candida la Primăria Capitalei