Legea învățământului preuniversitar este menită să răspundă provocărilor existente și viitoare, pentru ca educația să redevină temelia unei societăți bazate pe valori, spune Ligia Deca: „Suntem într-un moment istoric”.

„Ne aflăm, astăzi, într-un moment mult așteptat de întreaga societate. Pachetul de legi ale educației, reprezintă un proiect cu un obiectiv ambițios, dar realizabil: un viitor mai bun pentru toți copiii și tinerii din România. Suntem într-un moment istoric. După 12 ani și multiple schimbări în societate – pandemia de COVID, schimbările tehnologice semnificative și evoluțiile geopolitice – a ajuns la votul final legea învățământului preuniversitar, menită să răspundă provocărilor existente și viitoare, pentru ca educația să redevină temelia unei societăți bazate pe valori. Raportul final al proiectului a fost lansat în anul 2021, iar pe baza acestuia au fost construite cele două legi ale educației pe care le aveți astăzi pe ordinea de zi a plenului Senatului. Vorbim despre cea mai dezbătută politică publică pe care țara noastră a avut-o vreodată, iar faptul că aceasta este pe agenda publică și astăzi i se datorează președintelui României, care a inițiat în 2021 acest demers. Echitate, performanță, investiții, respect și siguranță – sunt doar câteva dintre cuvintele cheie pe care Legea învățământului preuniversitar le-a transpus în măsuri coerente și predictibile”, spune Ligia Deca, informează Mediafax.

Ea afirmă că Ministerul Educației a reușit să elaboreze un proiect legislativ care să răspundă, în mod real, nevoilor pe care elevii le au pe întreg drumul lor educațional.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinistrul Virgil Popescu consideră că prețul gazelor naturale ar trebui să fie mai mic. Care este criteriul urmărit?
Articolul următorIonuț Stroe: Orice fel de discuții legate de ministere și funcții, SISTATE! Continuăm discuțiile DOAR pe programe de guvernare