Situație gravă în Teleorman, județ considerat un adevărat pol al sărăciei. Cu o rată a șomajului mare, mulți oameni nu au unde lucra și sunt nevoiți să bată zeci de kilometri până în București sau chiar să ia drumul Occidentului. Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Teleorman, susține că vor fi dezvoltate două parcuri industriale în județ, în așa fel încât să poată fi create locuri de muncă.

“Ca să creăm locuri de muncă, trebuie să creăm facilități pentru investitorii care trebuie să vină și vor veni în Teleorman. Am identificat 2 terenuri împreună cu viitorul primar de la Turnu Măgurele, Claudiu Crăcea, și viitorul primar de la Zimnicea, Arthur Broșteanu, am identificat terenuri de câteva zeci de hectare pe care va trebui să investim în primul rând”, spune Eugen Pîrvulescu, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Teleorman.

Liberalul spune că primăriile vor pune terenurile la dispoziția Consiliului Județean, care va derula lucrările.

“Vom aduce alimentare cu apă, vom face canalizare, alimentare cu gaz, energie electrică, iar acolo investitorii vor putea să vină să investească pentru că minim 5 ani de zile ei vor avea taxă zero pe impozit”, mai spune Eugen Pîrvulescu.

Cele două parcuri industriale ar putea crea chiar și 16.000 de locuri de muncă, susține Pîrvulescu.

“Dacă vorbim de parcul de la Zimnicea, acolo vom avea între 3.000 și 6.000 de locuri de muncă, iar la Turnu Măgurele, unde o să dezvoltăm și portul, vor fi între 6.000 și 10.000 de locuri de muncă”, explică Eugen Pîrvulescu.  

Rata șomajului în Teleorman este ridicată. La finalul anului trecut, era de 6,3%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Sursa: Realitatea de Teleorman

Articolul precedentJOCURI DE PUTERE în această seară de la ora 23:00, cu Oreste teodorescu
Articolul următorAutoritatea Electorală Permanentă anunță că peste 7.000 de alegători români din străinătate s-au înregistrat pentru votul prin corespondenţă