Lucian Heiuș, propus la Ministerul Finanțelor de premierul desemnat Florin Cîțu, este deputat PNL de Hunedoara, membru în Comisia de Buget-Finanțe și vicelider al grupului liberalilor din Camera Deputaților. Liberal de 20 de ani, Heiuș are două facultăți, este inginer mecanic și economist, a condus Fiscul pe regiunea de Vest și crește oi, scrie realitatea.net

„Am lucrat împreună până acum la mai multe amendamente, proiecte de legi. Este un om care știe foarte bine ce înseamnă finanțele și în care am încredere că va duce mai departe ceea ce am început la Ministerul Finantelor Publice”, a declarat vineri dimineața, premierul desemnat Florin Cîțu.

În ședința de vineri, Biroul Executiv al PNL a aprobat, în unanimitate, lista şi programul de guvernare ale Cabinetului Cîţu, singura modificare în componenţa noului Guvern fiind la Ministerul Finanţelor: LucianHeiuș, în locul actualului premier desemnat. Lista de miniştri propusă de premierul desemnat Florin Cîţu este aceeași cu fostul cabinet Orban, cu o singură schimbare, cea de la Finanțe.

Liberalii au bătut în cuie lista miniştrilor propuşi. Cine vine în locul lui Cîțu la Finanțe

În ultima declarație de avere (iunie 2019), Lucian Heiuș a trecut mai multe terenuri agricole si intravilane, obținute fie prin cumpărare, fie moștenite, precum și un apartament, două locuințe și o casă de vacanță. Pe listă se adaugă 4 autoturisme, dar și un credit de 28.680 de euro, contractat în 2018 și scadent în 2033.

Lucian Heius mai deține aproape jumătate (48,78% ) din acțiunile la S.C. Heius & Asociatii Consulting SRL Deva, societate fără activitate.

De mulți ani, Heiuș își completează veniturile cu creșterea oilor.

La capitolul venituri obținute în 2018 sunt indemnizația anuală primită de la Camera Deputaților, care s-a ridicat la 120.036 lei, plus cei 14.000 de lei încasați din creșterea ovinelor, ca producător individual.

Potrivit ultimei declarații de interese, este membru al Asociației Carpatina Deva și al Asociației Corviniana a Pescarilor și Vânătorilor. Este membru inactiv al Camerei Consultanților Fiscali București și președinte al filialei PNL Hunedoara.

Din 2016 este parlamentar ales pe listele PNL, fiind membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci.

Este membru al PNL, fiind preşedinte al organizaţiei PNL Orăştie (1999-2005; din 2016) şi membru în biroul permanent judeţean PNL Hunedoara (2002-2005).

Lucian-Ovidiu Heiuş s-a născut la 13 noiembrie 1965 în Orăştie, judeţul Hunedoara. 

 
Articolul precedentDeputatul Toma Petcu: „Organizația ALDE Giurgiu trece la PNL!”
Articolul următorNereguli grave la Metrorex, descoperite de Corpul de control al primului ministru. De ce a fost depășit “Drumul Taberei” cu 7 ani