Premierul PNL Ludovic Orban a reglementat situatia tranzitului cetatenilor romani prin Ungaria, oferind astfel sansa acestora de a putea reveni in tara pe cale rutiera.
In fiecare zi, in intervalul orar 21:00 – 5:00, autoritatile maghiare vor deschide un culoar de tranzit pentru cetatenii romani din vestul Europei care doresc sa revina in tara.

In ceea ce priveste transportul de marfa, acesta nu are niciun fel de restrictii.

Premierul a precizat ca a ajuns la aceasta solutie dupa o discutie personala cu omologul sau din Ungaria, Viktor Orban.

„Am fost informat oficial de faptul ca se va reglementa situatia cu tranzitul in Ungaria. In ceea ce priveste tranzitul pentru transportul de marfa, nu vor mai exista restrictii, iar in ceea ce priveste transportul de persoane, se va permite in fiecare zi derularea acestui transport de persoane in convoi, intre orele 21:00 si 5:00, ora Ungariei, pentru cetatenii care vor sa tranziteze Ungaria dinspre Europa de Vest”, a anuntat Ludovic Orban.

In jur de 3.500 de persoane, care ramasesera blocate la granita dintre Austria si Ungaria, au ajuns in acest fel in Romania, in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce MAE roman a intervenit pe langa autoritatile maghiare.

Articolul precedentOrban: Statul va suporta șomajul tehnic pentru angajații din firmele care și-au încetat activitatea din cauza COVID-19
Articolul următorUn deputat liberal si-a donat salariul pentru coronavirus