Ludovic Orban a declarat, vineri, că azotatul de amoniu  depozitat în portul Constanța urmează să fie transportat către destinație.

„În port există o cantitate mare de azotat de amoniu care e contractat și urmează să fie transportat către destinație. În ceea ce privește regimul de securitate din jurul depozitelor unde se află astfel de substanțe, precum azotatul de amoniu, sunt reguli stricte prevăzute la nivel european și care, din toate informațiile pe care le-am cules, sunt respectate.

Am vorbit  la MAI și la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a mă asigura că este totul în regulă și că sunt luate toate măsurile care sunt prevăzute de regulile stabilite la nivel european, nu numai în România”, a declarat Ludovic Orban.

25.952 tone azotat de amoniu sunt stocate în portul Constanța. potrivit Administrației Porturilor Maritime, care a atras atenția că toți operatorii care manipulează mărfuri periculoase în port trebuie să aibă un plan de securitate aprobat de ISU. Cantitatea este de aproape zece ori mai mare decât cea depozitată în portul din Beirut, de  2750 de tone de azotat, care au explodat pe 5 august.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentSenatorul Vergil Chițac: „Promisiunile PSD din 2016. I-au mințit din nou pe constănțeni. Nu vă mai lăsați duși de nas! ”
Articolul următorPremierul Ludovic Orban anunță prelungirea programului teraselor!