Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că încă nu s-a dat drumul la terase, deschiderea lor fiind condiționată de modul în care se vor comporta oamenii.

“Intenţia noastră este aceea de a relaxa gradual, bine gândit, pe baza unor evaluări de risc epidemiologic foarte bine puse la punct toate restricţiile. În măsura în care până la 1 iunie nu vom înregistra o creştere semnificativă a numărului de cazuri vor urma următoarele măsuri de relaxare pe care le-am gândit şi aceasta, încă o dată, în funcţie de evaluările de risc epidemiologic. Nu s-a dat drumul la terase din data de 15 mai. Dar, mai ales că se face vreme frumoasă, în condiţiile în care putem să găsim nişte soluţii prin care să reducem riscul de transmitere a virusului, se poate da drumul la terase.

Şi în timp, gradual, în măsura în care oamenii se comportă responsabil, oamenii respectă regulile, înţeleg care sunt toate metodele de transmitere a virusului şi iau atitudinea corectă pentru a se proteja sau pentru a-i proteja şi pe ceilalţi, uşor – uşor o să revenim la normalitate”, a spus Ludovic Orban.

Articolul precedentMinistrul Muncii, Violeta Alexandru, a avut o primă reacție despre protestul de vineri din fața guvernului în prima zi a stării de alertă
Articolul următorMinistrul Sănătății, Nelu Tătaru, trage un semal de alarmă