Ludovic Orban a anunțat, joi seară, că demisionează săptămâna viitoare din grupul parlamentar al PNL. Acesta a spus că nu va vota guvernul Ciucă.

„Decizia de a-l propune pe Nicolae Ciucă premier nu a fost a PNL, ci a lui Iohannis. PNL nu mai există, este prelungirea fără voință a lui Klaus Iohannis.

România e o țară democratică în care nu guvernăm prin ordin, prin disciplină miitară, ci prin dialog, transparență, dezbatere.

Domnului Ciucă nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziunea la PNL. El face parte din categoria oamenilor care ajung în funcții fără să aibă o carieră politică în spate. Iohannis e și el un exemplar în acest sens. El a apărut pe turnantă în PNL, a devenit președintele PNL și șeful statului. Te și miri cum au ajuns în funcții.

Eu, categoric, nu voi vota guvernul Ciucă. A fost picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a spus Ludovic Orban la un post TV.

„Chiar nu-mi pasă ce gândește domnul Cîțu. Eu l-am susținut pe Cîțu, împreună cu Iohannis, pentru că aveam spectrul acestei desemnări Ciucă. Eu nu aș fi acceptat niciodată să susțin ca premier un om care este militar. România este o țară democratică, nu guvernăm prin ordine militare. Politica nu se face prin ordin”, a mai spus Orban.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentIonel Dancă: „Nominalizarea lui Nicolae Ciucă nu are nicio legătură cu situaţia de criză politică şi cu pandemia”
Articolul următorPreședintele Iohannis despre USR: ”Au arătat cine au fost crizatorii! S-a văzut cât de neimportanți sunt”