Premierul Ludovic Orban susține că această creștere a numărului de cazuri care se consemnează în România nu reprezintă un al doilea val de coronavirus pentru că virusul n-a dispărut total din interiorul comunității.

”Nu i-aș spune val doi, i-am fi putut spune așa dacă ar fi dispărut total virusul în comunitate. Noi am luat măsuri de relaxare, pe baza unor evaluări, pe baza unor analize a specialiștilor pe fiecare domeniu în parte. Evident, contactul dintre oameni este mult mai mare, există o creștere pe care o urmărim cu mare atenție

Starea de alertă ne conferă posibilitatea de a lua măsuri. În cadrul stării de alertă, dacă va fi nevoie să luăm alte măsuri decât măsurile pe care le-am luat odată cu adoptarea ordinelor comune și a Hotărârii de Guvern, atunci le vom lua.

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, analizăm ce se va întâmpla în cadrul acestor 30 de zile și în funcție de asta vom lua măsuri”, a spus Ludovic Orban.

Articolul precedentAutoritatea Electorală Permanentă propune 27 septembrie pentru alegerile locale
Articolul următorMinistrul Florin Cîțu: Argumentele trompetelor PSD țin doar la cei cu studii economice la seral sau la FF