Premierul interimar, Ludovic Orban, a precizat că trebuie întărite direcțiile de sănătate publică, pentru că acestea sunt vitale în implementarea măsurilor impuse împotriva răspândirii epidemiei. Totodată, el a anunțat schimbări la conducerea acestora, acolo unde directorii nu fac față sau încearcă „să saboteze” deciziile autorităților, scrie realitatea.net

„Cred că trebuie să ne concentrăm pe câteva direcţii de acţiune – întărirea Direcţiilor de Sănătate Publică şi schimbarea de urgenţă a acelora care nu-şi fac datoria. Nu putem accepta să fie directori aflaţi în concediu medical de o lună de zile sau directori care sabotează încercările pe care le-am făcut de a suplimenta efectivele de medici şi de alte categorii de personal care să susţină activitatea Direcţiilor de Sănătatea Publică. Direcţiile de Sănătate Publică sunt vitale în efortul pe care-l facem”, a spus Orban, la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Orban s-a declarat mulțumit de măsurile adoptate până acum, dar a precizat că trebuie întărite direcțiile de sănătate publică și înlocuirea directorilor care nu își fac treaba. Premierul a atras atenția că aceste instituții sunt vitale în efortul făcut pentru combaterea epidemiei. Ludovic Orban a mai spus că anchetele epidemiologice trebuie extinse.

Premierul interimar susține că bazele de date ale ministerelor trebuie interconectate, astfel încât toate instituțiile să știe ce persoane se află în carantină sau izolare deoarece este nevoie de o reacție rapidă.

Articolul precedentCristian Diaconescu, la Realitatea: ”Au deschis calea unei opțiuni pe care o credeam închisă. PSD își poate face o majoritate. Este un eșec pentru PNL”
Articolul următorRaluca Turcan, după demisia lui Cîțu, la Realitatea PLUS: Nu i-a cerut partidul să se retragă. Îl vom susține pe Ludovic Orban premier