Ludovic Orban, președintele PNL prezent sâmbătă la Muzeul Național Brătianu din localitatea Ștefănești, Argeș. Ludovic Orban a participat la Simpozionul dedicat împlinirii a 157 de ani de la nașterea lui Ion I. C. Brătianu.

A fost o plăcere să revin astăzi la Muzeul Național Brătianu din localitatea Ștefănești – județul Argeș, în Panteonul Brătienilor, unde am participat la Simpozionul dedicat împlinirii a 157 de ani de la nașterea lui Ion I. C. Brătianu, liberalul care a jucat un rol de o importanță majoră în Marea Unire din 1918, în viața politică din România modernă, și care și-a pus amprenta pe toate marile evenimente de construcție a statului modern român. 

Le-am spus colegilor mei care au venit la Vila Florica că nu poți să vrei să conduci PNL, dacă nu cunoști Partidul Național Liberal de astăzi, dar mai ales pe cel de ieri, de alaltăieri și așa mai departe. 

Noi astăzi nu inventăm un liberalism. Liberalismul românesc este aparte și nu poate fi foarte mult diferit de liberalismul promovat de Brătieni și de toți cei care au venit după, pentru că este un liberalism puternic ancorat în istoria României, în specificul românesc, în obiectivele pe care le-am urmărit. Toate aceste obiective nu sunt foarte diferite astăzi față de obiectivele pe care le-au urmărit Brătienii și liberalii care au guvernat România după 1876. 

Din cauza aceasta, moțiunea pe care am prezentat-o ieri arată un liberalism adaptat, care ține cont de o serie de caracteristici pe care le-a avut politica PNL în constituirea statului modern. În primul rând este un liberalism național, care întotdeauna a susținut interesele fundamentale ale statului român și promovarea acestor interese pe piața internațională, un liberalism cu un puternic accent protecționist, care ne aduce aminte de politica “Prin noi înșine” a liberalilor acelor timpuri- Ludovic Orban

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedent#Româniitrebuiesastie dacă premierul lor a consumat droguri?
Articolul următorLudivoc Orban îi face atenți pe partenerii de Coaliție: “Nu înţeleg ce treabă are domnul Ghinea cu reformele în justiţie”