Premierul Ludovic Orban a susținut o  conferința de presă la finalul vizitei sale la UPS Dragomirești, unitate de producție aparținând ROMARM, ce a început să producă măști de protecție. Unitatea de la Dragomirești este prima, dintre cele 10 unitati din subordinea ROMARM, ce vor produce măști de protecție.

Declarații Ludovic Orban, la finalul vizitei de la UPS Dragomiresti (judetul Dâmbovița)

Imagine

” La Dragomiresti a fost realizată practic prima masca de tip FFP 3 din România. Încă de la debutul epidemiei am avut dificultați mari în a aproviziona cu măsti de protecție, personalul medical si pe cei aflați în linia întâi în lupta cu coronavirusul. Ne-am fixat ca obiectiv, atunci, să producem cantitătile necesare de astfel de echipamente de protecție, în România. Practic, UPS Dragomiresti este prima capacitate economică care a achiziționat utilajele si le-a pus totodata în functiune, pentru a produce pe scară largă 2 tipuri de măști.

Mai întâi masca N95, dupa standardul asiatic, dar echivalent FFP 3 în  Europa. Materialul pentru acest tip de măsti a fost testat în Belgia și are un grad de protecție de 99,8%. La aceasta unitate de producție vor intra în fabricație si măstile chirurgicale ce vor fi folosite pe scara largă de populatie, după 15 mai. Materialele folosite pentru acestea au un grad de protecție de 80%. În total au fost achiziționate utilaje de producție ce vor asigura o capacitate de producție de 300-350.000 de măsti chirurgicale pe zi. Pentru mastile de tip N95(FFP 3), va fi o capacitate de producție de 70-75.000 de măsti pe zi. Pe piața româneasca vor intra produse fabricate in România. Sunt alte 9 companii ale ROMARM ce vor produce măsti, dar si alte echipamente de protecție.”

A declarat Ludovic Orban, la finalul vizitei de la UPS Dragomirești.

Articolul precedentLudovic Orban și miniștrii Economiei, respectiv al Apărării, vizitează UPS Dragomirești
Articolul următorOrban, atac dur la adresa PSD, după adoptarea tacită a autonomiei Ținutului Secuiesc, în Camera Deputaților