Ludovic Orban a precizat luni că inclusiv președintele Klaus Iohannis a făcut o plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea după ce fostul lider al PSD a alocat bani publici din PNDL 1 în campania prezidențială din 2014. Președintele PNL a făcut aluzie la modul în care premierul Florin Cîțu vrea să folosească banii din programul ”Anghel Saligny” (PNDL 3) pentru a-și asigura voturile la Congresul din 25 septembrie, subliniid că acest lucru va face rău partidului. 

”Vă aduc aminte că președintele Klaus Iohannis a formulat plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru faptul că, utilizând bani publici din PNDL 1, a cumpărat înainte de campania de prezidențiale din 2014, în timpul Ordonanței 55, primari de la PNL și promițându-le proiecte i-a trecut la PSD. Însuşi preşedintele Iohannis a formulat plângerea penală împotriva lui Dragnea. Sigur că ea nu şi-a urmat cursul, dar plângerea a fost formulată”, le-a spus liderul PNL în cadrul unei ședințe a Comitetului Director Județean al PNL Olt.

Orban a vorbit apoi despre situația în care se găsește contracandidatul său, Florin Cîțu, acuzat inclusiv de foștii parteneri din coaliție, USR-PLUS, că folosește banii publici în interes de partid. 
”Putem noi să vorbim azi de condiţionarea alocării de bani publici către primari în congres cu condiţia de a susţine un candidat care e premier? Păi, fraţilor, aşa ceva e penal, să ştiţi! Toate resursele publice se alocă în conformitate cu legea. Şi eu am alocat bani din Fondul de rezervă, dar am făcut-o pe baza legii”, a subliniat liderul PNL. 

Orban a subliniat că scandalul privind împărțirea banilor de către premier ”va arunca în aer imaginea partidului”.
”Cum să dai bani către primari, când tu eşti în campania electorală pentru funcţia de preşedinte PNL? Să dai banii cu o săptămână înainte de congres… Păi, mă scuzaţi că vă spun, dar o să ne arunce în aer imaginea, toată media o să ne facă zdrenţe dacă se întâmplă aşa ceva în campania electorală internă PNL. De ce a trebuit să aştepte până acum? Dacă erau solicitări legale şi pertinente ale primarilor, ele trebuiau satisfăcute de mult, nu în ultima săptămână de campanie”, le-a mai spus liderul PNL colegilor. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentVirgil Guran îl avertizează public pe Cîțu: O să am o reacție foarte virulentă dacă primarii din Dâmbovița sunt săriți pentru că-l susțin pe Orban
Articolul următorEchipe mobile de vaccinare anti-Covid în școli