Managerul Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a declarat, vineri seară, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că sistemul medical din România se află acum la capacitată de 80% în ceea ce privește paturile de la Terapie Intensivă.

Cristian Oancea a mărturisit că, astăzi, spitalul pe care-l conduce a refuzat internarea unui copil de 10 ani, din Arad, pentru că nu mai are locuri.

“Trebuie să ne așteptăm la săptămâni sub presiune. Există curente de nonconformiști și de nonbelieveri, acești necredincioși în virus, care circulă peste tot în Europa. Să nu uităm că România are un sistem de sănătate fragil, nu ne putem compara cu sistemul din Franța, din Germania, din Italia. Avem câteva spitale de primă linie, care sunt aceleași de 9 luni de zile, sunt aceiași medici, inclusiv medici rezidenți și le mulțumesc tuturor cadrelor medicale care au rezistat și rezistă în continuare. Uitați-vă cât de repede se umplu paturile de Terapie Intensivă! Practic, acolo se dă lupta între viață și moarte”, a declarat Cristian Oancea, la Realitatea Plus.

Managerul Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara a precizat că, după părerea sa, în maximum trei săptămâni, România nu va mai avea locuri libere la Terapie Intensivă.

“În ritmul acesta, acum suntem la 80% din capacitatea la nivel național de la Terapie Intensivă, în maxim două săptămâni, două săptămâni și jumătate, vom atinge maximul la Terapie Intensivă. Ce vom face atunci? Și mai este un aspect asupra căruia Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția: acum, transmisia intra-comunitară este foarte accelerată în rândul vârstnicilor. Din nefericire, adulții și persoanele tinere, foarte multe persoane nu se gândesc că acasă au părinți și au bunici. Am observat că populația vârstnică este cea mai afectată (…) Tocmai astăzi am refuzat un copil de 10 ani din Arad, și mi s-a rupt sufletul, pentru că nu mai aveam locuri”, a precizat Cristian Oancea.

Potrivit acestuia, medicii sunt îngrijorați că populația care a fost infectată nu dezvoltă imunitate și se poate reinfecta oricând.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedent100% TU DECIZI! Claudiu Năsui, deputatul “fără penali”. Câți bani are familia lui
Articolul următorBolnavii de tuberculoză tratați la domiciliu vor primi indemnizație de hrană