Marcel Boloş – ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene face apel la calm către toţi cei care sunt beneficiarii cardului de energie să aibă încredere că primesc aceste ajutoare.

„Procesul se va derula în continuare, astfel încât până la data la care vom avea posibilitatea de a plăti din aceşti bani ajutorul de încălzire, respectiv până la data de 20 februarie, beneficiarii noştri să primească această carduri de energie. Fac apel către toţi cei care sunt beneficiarii acestui ajutor de încălzire la calm şi să aibă încredere că primesc aceste carduri, aşa cum sunt identificaţi în listele de beneficiari”, a declarat Marcel Boloş.

„Tot în această perioadă se prelucrează informaţiile din declaraţiile pe proprie răspundere, procesul de interogare a bazelor de date pentru cei 550.000 care se află în situaţia pe care am mai precizat-o, cu lipsa nomenclatorului stradal, fie nu s-a operat în cartea de identitate, iar în unor acelor clarificări se va lua decizia de emitere a cardurilor pe parcursul acestor zile. Este oun process care se derulează în paralel cu distribuţia cardurilor

Reamintesc că acest card de energie dă dreptul beneficiarului ajutorului de sprijin de a utiliza banii pe care îi are, încărcat, şi fără acest document nu se pot face plăţi din ajutorul de încălzire”, a mai spus ministrul.

Dacă sunt situaţii în care cardul nu a ajuns la beneficiar şi beneficiarii ştiu că sunt în situaţia de a primi acest card trebuie să sune la call center: 0319966 pentru a clarifica situaţia şi li se vor da informaţii pentru a urma toate procedurile legale în vederea intrării în posesia cardului de energie, a mai spus Boloș.

Distribuţia cardurilor de energie a început, miercuri, în şapte judeţe din ţară.

“Este prima zi în care distribuim aceste carduri de energie. Ne respectăm promisiunea pe care am avut-o faţă de beneficiarii noştri. Sunt şapte judeţe în care începe de astăzi această distribuţie a cardurilor de energie: Alba, Argeş, Ilfov, Teleorman, Bacău, Bihor şi municipiul Bucureşti. Deci, procesul se va derula în continuare, astfel încât, până la data la care vom avea posibilitatea de a plăti din aceşti bani ajutorul de încălzire, respectiv până la data de 20 februarie, beneficiarii noştri să îşi primească aceste carduri de energie. Fac apel pentru toţi beneficiarii acestui ajutor de încălzire la calm – şi să aibă încredere că primesc aceste carduri, aşa cum ei sunt identificaţi în listele de beneficiari. Deci, toată lumea va primi aceste carduri, toată lumea le va putea utiliza conform angajamentelor pe care le-am avut faţă de beneficiarii noştri – şi cred eu că dacă sunt anumite informaţii care sunt necesare pentru ceea ce înseamnă cardul de energie nu uitaţi call center-ul care va stă la dispoziţie”, a menţionat Marcel Boloş, într-o conferinţă de presă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis, în vizită oficială în Azerbaidjan. Agenda discuțiilor
Articolul următorPNL respinge categoric noile taxe propuse de PSD. Dan Motreanu: Astfel de propuneri vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri