Fostul ministru al fondurilor europene Marcel Boloș a confirmat că a acceptat propunerea PNL de a prelua Ministerul Cerecetării, Inovării și Digitalizării. Boloș spune că a purtat destule discuții cu liberalii înainte de a-și asuma acest portofoliu, relatează actualdecluj.ro.

Am acceptat această propunere după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Boloș, care este acum șeful Agenției Regionale de Dezvoltare Nord-Vest.

Boloș a mai spus că nu are nicio emoție în privința gestionării eficiente a banilor care vor veni în cadrul acestui minister, pentru că deține o vastă experiență în domeniu.

Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a spus el.

Boloș adăugat că în cazul în care nu va avea rezultatele pe care și le-a propus, se va retrage.

Pentru mine este o onoare dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”, a spus el.

Boloș a mai spus că decizia numii sale va aparține Guvernului și premierului Nicolae Ciucă și că în acest moment acceptul său înseamnă doar un răspuns la o propunere de principiu venită din partea PNL.

Propunerea urmează să fie formalizată într-o ședință a Biroului Politic Național al PNL.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a spus că o şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL pentru a se stabili cine va prelua Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării ar putea avea loc joi dimineaţă.

În PNL suntem liberali şi reprezentanţii sunt din toate zonele, aici este zona de Ardeal care va propune ministrul, vom vedea ministrul propus. Mâine este CSAT, mai avem câteva discuţii, s-ar putea să fie joi dimineaţă o şedinţă a BPN”, a spus Cîţu la Parlament, potrivit Agerpres.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentSenatoarea PNL Nicoleta Pauliuc premiată pentru implicare în conștientizarea nevoilor bolnavilor de cancer
Articolul următorGuvernul a adoptat OUG pe energie. Virgil Popescu: „Scade plafonul de la 1 leu pe kW, la 80 de bani pe kW”