Ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut miercuri o întrevedere cu o delegație a Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European.

„Discuțiile noastre au vizat în principal modalitățile de gestionare la nivel național a efectelor generate de agresiunea militară a Federației Ruse asupra Ucrainei. Este nevoie, poate mai mult ca oricând, de unitate și coordonare la nivel european și mă bucur să văd interesul pe care Parlamentul European îl acordă acestei situații deosebite.

Întrevederea avută a fost o foarte bună oportunitate pentru a le prezenta membrilor Parlamentului European acțiunile derulate de autorităților române din perspectivă umanitară și securitară. Totodată, pentru partenerii noștri, dialogul avut a fost esențial pentru a înțelege cu exactitate amploarea extraordinară a răspunsului oferit de România la criza umanitară și de securitate din Ucraina.

Sunt bucuros că membrii Comisiei LIBE ne-au transmis toată aprecierea pentru eforturile derulate la nivel național și ne-au asigurat de sprijinul Parlamentului European în gestionarea acestei situații fără precedent.

În privința solidarității cu Republica Moldova, am subliniat în cadrul discuțiilor că subiectul este de interes deosebit pentru noi și că ne coordonăm îndeaproape cu autoritățile de la Chișinău pentru gestionarea fluxului de cetățeni ucraineni.

Nu în ultimul rând, am abordat cu membrii Parlamentului European subiectul aderării României la spațiul Schengen, cărora le-am transmis mulțumiri pentru sprijinul constant oferit pentru realizarea acestui obiectiv. Răspunsul naţional la această criză demonstrează, încă o dată, că reacţia României a fost pe măsura caracterului excepțional al situației la frontieră şi că România este pe deplin pregătită să adere la Schengen”, a transmis Lucian Bode.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFlorin Cîțu: ”Am avertizat că măsurile populiste ale PSD vor duce la creşterea preţurilor şi a dobânzilor şi a avut dreptate”
Articolul următorIohannis, PRIMA REACȚIE după anunțul lui Putin: România reiterează apelul către Rusia de a opri IMEDIAT agresiunea împotriva Ucrainei