Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a lansat, în dezbatere publică, proiectul de lege privind desființarea SIIJ. Noul organism va intra în subordinea Parchetului General, iar cei 43 de procurori care vor face parte din noua Secție vor fi desemnați de către plenul CSM.

Noua secție va fi construită pe modul Parchetului European și va, conform lui Predoiu, respectă toate recomandările venite de la nivel european.

De asemenea, Predoiu a ținut să precizeze că a prezentat proiectul liderilor coaliției de guvernare, iar aceștia l-au aprobat.

”M-am consultat, inclusiv aseară a avut loc o ședință a coaliției și a fost aprobat de către șefii de partide care au participat la ședință”.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis, întrevedere CRUCIALĂ cu premierul Nicolae Ciucă, în contextul crizei din Ucraina. Se va discuta despre SECURITATEA de pe flancul Estic
Articolul următorPremierul Ciucă după întâlnirea cu Federațiile sindicale din sănătate: ”Guvernul este deschis dialogului social și suntem aici pentru a găsi împreună soluții”