Singura piedică în accesarea fondurilor europene suntem noi, românii, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, joi, la un post TV, unde a vorbit despre oportunitățile oferite de PNRR.

Întrebat dacă se mai pun sub semnul întrebării venirea banilor din PNRR în România, ministrul liberal a explicat: „Singura piedică în accesarea fondurilor europene suntem noi, suntem noi, românii. Dacă înțelegem că e o mare șansă pentru România, pentru noi, să ne dezvoltăm, vom face toate eforturile să accesăm banii europeni și ei ne stau la dispoziție. Din punctul meu de vedere, faptul că PNRR este un program, un proiect care va dezvolta România e un lucru știut de toată lumea și nu cred că există vreun dubiu din punctul acesta de vedere. Vreau să vă spun că vorbesc cu oameni simpli din zona rurală, care își pun și ei mari speranțe în acest PNRR pentru că văd la televizor, citesc în presă tot felul de lucruri despre PNRR și își dau seama că atunci când vorbim de infrastructură, de spitale ș.a.m.d. nu poate să fie un lucru rău”.

Întrebat dacă România s-a obligat să renunțe la încălzirea pe bază de lemne, Dan Vîlceanu a adăugat: „Nu, nicidecum. Există o frază, un punct în PNRR, în componenta 6, la energie, unde se vorbește despre renunțarea în timp, în ani de zile, la cărbune (…) și că România trebuie să diversifice mixul energetic – repet, mixul energetic – în sectorul încălzirii și răcirii, reducând componenta de biomasă forestieră, dar asta nu înseamnă și nu se referă la casa omului sau la faptul că nu mai ai voie să faci grătar, am auzit și chestia asta. Gândiți-vă că inclusiv în străinătate sunt oameni care au șemineu, o sobă… Nu există așa ceva, nu ne va opri nimeni să ne încălzim cu lemne. Dacă ne uităm la ce se întâmplă astăzi în România, câți oameni se încălzesc cu lemne în mediul rural, cred că peste 80% se încălzesc cu lemne pentru că instalațiile de gaze în România sunt foarte puține și cred că aproape 70% din teritoriul României nu e prevăzut cu rețele de gaz”.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAlina Gorghiu: ”Sunt convinsă că dosarele privind Congresul PNL se vor clasa”
Articolul următorȘedință de Guvern: Primăriile primesc bani pentru subvenția la căldură