Ministrul Educaţiei le-a transmis cadrelor didactice joi, de Ziua Învăţătorului, că apreciază modul în care îşi fac datoria faţă de elevi într-un sistem care nu-i susţine întotdeauna.
”Învăţătorul este aici un termen simbolic pentru toate cadrele didactice din învăţământul preuniversitar. Mie îmi place să vă spun (să ne spunem) şi <<oameni ai educaţiei>>. Cu această ocazie, vă spun tuturor La Mulţi Ani! Vreau să vă spun că apreciez enorm faptul că încercaţi să vă faceţi datoria faţă de elevi, într-un sistem care astăzi nu vă susţine întotdeauna aşa cum ar trebui în această nobilă misiune, metaforic spus, de a căuta scânteia din fiecare copil şi de a o transforma în lumină. Adică de a face o educaţie bună, prin care copiii să devină în final buni specialişti, buni cetăţeni şi oameni mulţumiţi de propria viaţă. Vă mulţumesc! Vreau să vă spun că ştiu problemele legate de rolul social, de infrastructură, de deficienţele procesului educaţional şi de birocraţie. Şi nu este în regulă să nu le rezolvăm”, notează Daniel David.
Ministrul i-a îndemnat pe dascăli să fie optimişti că sistemul poate fi îmbunătăţit, iar fiecare să fie parte din soluţie.
“Vreau să vă spun însă că trebuie să fim optimişti şi că împreună putem să îmbunătăţim acest sistem, de dragul tuturor oamenilor educaţiei, dacă alegem să avem încredere unii în alţii, să cooperăm, să ne facem la rândul nostru partea care trebuie făcută, aşa cum trebuie, unde trebuie şi când trebuie şi, cel mai important, să fim parte din soluţie, nu din problemă”, a mai spus Daniel David.
Șeful Educației a amintit că Ziua Învăţătorului dedicată cadrelor didactice a fost stabilită prin raportare la data naşterii lui Gheorghe Lazăr, considerat unul dintre fondatorii învăţământului modern.
“Ca rector ales al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) nu pot să nu amintesc şi să mă bucur că această zi de sărbătoare dedicată cadrelor didactice a fost stabilită prin raportare la data naşterii lui Gheorghe Lazăr, considerat unul dintre fondatorii învăţământului modern (inclusiv superior) în limba română (personalitatea principală în acest sens în Ţara Românească), care şi-a realizat studiile iniţiale de învăţământ superior (academic) în instituţia academică clujeană pe care UBB o continuă astăzi”, a conchis ministrul Daniel David
Sursa: Newsinn