Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, spune că ideea ca banii colectați din amenzi să meargă la Sănătate ar putea fi direcţie foarte bună pentru alocarea banilor.

“Aici, lucrurile sunt foarte simple. Prin ordonanţă, banii (din amenzile date pentru nerespectarea ordonanţelor militare, n.r.) merg la bugetul de stat, ei pot fi transferaţi către o altă destinaţie, ori la rectificarea bugetară, ori până atunci din Fondul de Rezervă. Dacă sumele vor fi importante, cred că spre Sănătate este o direcţie foarte bună, dar vom vedea atunci”, a afirmat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, sâmbătă seara, că sumele de bani încasate din amenzile aplicate pe perioada stării de urgenţă vor folosiţi în sistemul medical.

“M-am întâlnit cu premierul Ludovic Orban săptămâna trecută la Ministerul Afacerilor Interne şi chiar am discutat despre o situaţie de acest gen, pozitivă şi într-o perspectivă utilă, pentru a folosi aceşti bani doar către zona medicală, către spitalele din România şi, evident, către situaţii în care există persoane vulnerabile. Aşadar, aceste amenzi nu vor fi folosite în alte scopuri – ele în mod normal se duceau şi către administraţiile locale, că aici a fost şi un exces de zel uneori înregistrat şi prezentat de către mass media la nivel local când s-au dat amenzi şi într-un mod, să spunem exagerat, dar toată această cuantificare la sfârşitul lunii mai va fi analizată şi destinaţia acestor sume, ca să ştie toţi cei care au plătit amenzile, banii lor se vor duce în sistemul medical”, a declarat Vela, la Digi 24.

Articolul precedentPavel Popescu a anuntat la Realitatea PLUS masurile de relansare economica: Astfel va crește producția
Articolul următorVicepremierul Raluca Turcan cere ”o nouă Curte Constituțională, depolitizată”