Ministrul Economiei, Virgil Popescu, crede că vârful șomajului a fost atins și că din acest moment se așteaptă la o evoluție pozitivă. Popescu a declarat la ,,Legile Puterii” de la Realitatea PLUS că guvernul și ministerul pe care-l conduce lucrează și la seturi de măsuri proactive, care să ajute industria să-și revină.

,,Potrivit datelor prezentate de Ministerul Muncii, avem circa un milion de șomeri, din care 550.00 în șomaj tehnic. Sigur, nu ne așteptăm ca în perioada următoare toți cei aflați în somaj tehnic să revină la muncă (…) dar numărul maxim de șomeri cred că a fost atins, iar acum, pe măsură ce economia își reia ritmul, numărul contractelor suspendate să scadă. Mă uit spre industria auto, Dacia și Ford și-au reluat activitatea, avem semnale că și industria pe orizontală învcepe să-și revină,” a afirmat ministrul Economiei.

Popescu a vorbit și despre ce se va întâmpla după expirarea stării de urgență, moment din care statul nu va mai suporta costul șomajului tehnic.

,,Ulterior, gândim un pachet de măsuri active pentru a stimula reangajarea oamenilor și relansarea economiei. Eu vă pot spune câteva pârghii pe care le avem noi la Ministerul  Economie. Este vorba de granturi de stat, de scheme noi de finanțare pe care le gândim împreună cu Mnisterul Finanțelor și Exim Bank, iar cu ajutorul lor sunt convins că economia își va reveni, încet-încet.” a precizat Popescu.

Virgil Popescu a precizat că au fost centralizate 22.000 de certificate pentru firme care și-au închis parțial sau total activitatea și alte peste 10.000 din partea firmelor a căror activitate s-a contractat cu cel puțin 25%.

Articolul precedentPremierul Ludovic Orban a anunțat care sunt primele restricții care se vor ridica, începând cu 15 mai
Articolul următorPremierul Ludovic Orban a declarat că pensiile românilor vor crește, iar sumele de bani au fost prevăzute deja în buget