Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că, probabil, starea de alertă va fi prelungită, dată fiind evoluția epidemiei de coronavirus din ultima vreme.

Liberalul a precizat că, din același motiv, nici nu vede oportună redeschiderea restaurantelor chiar dacă, din punct de vedere economic, ar fi o măsură benefică.

Virgil Popescu a mai declarat că nici nu vede logica în redeschiderea restaurantelor în interior, atât timp cât și acum există terase care nu respectă regulile sanitare. Ministrul a mai afirmat că nu este adeptul închiderii teraselor atât timp cât aceste reguli sunt respectate, dar „dacă lucrurile se întâmplă într-un ritm mai accelerat, singura soluție e să nu le mai lăsăm deschise după 22.00 – 23.00”.

„Am avut întâlniri cu industria HORECA, am pus la punct regulile pentru deschiderea restaurantelor în interior. Din păcate, evoluația cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschideri în interior al restaurantelor. Inclusiv mâine se va discuta, dar nu cred că se va ajunge la o majoritate, astfel încât să se deschidă restaurantele. Trebuie să ne asigurăm că întâi se respectă regulile la terase, apoi deschidem și în interior. Nu are rost să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde transmisia e mult mai greu de făcut. Altfel nu facem decât să escaladăm evoluția cazurilor”, a declarat ministrul Economiei, pentru Digi24.

 

 

Articolul precedentMinistrul Sănătății: După maxim 48 de ore, cei asimptomatici pot merge la domiciliu, cu izolare până la 14 zile
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 23. Infractozaurus Fugitivus Captivus Bica