Românii ar putea avea ieftiniri ale alimentelor sau bunurilor de larg consum. A spus-o ministrul Economiei, la Realitatea Plus. Virgil Popescu a explicat că acest lucru s-ar putea întâmpla tocmai datorită faptului că acum lumea consumă mai puţin, iar oferta a devenit mult mai mare decât cererea.

“Nu văd de ce ar trebui să crească preţurile la raft. Preţul utilităţilor eu îl văd că este în continuă scădere, preţul energiei electrice şi al gazelor naturale este în scădere. Nu văd de ce preţul alimentelor la raft sau preţurile bunurilor de larg consum să fie în creştere. Eu cred, din contră, că putem asista la ieftiniri tocmai pentru faptul că lumea consumă mai puţin, iar oferta este mai mare decât cererea. Este o regulă firească de piaţă: când oferta este mai mare decât cererea, preţurile să fie sub control, ba mai mult, să scadă”, a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu, în emisiunea “Legile puterii”.

În ceea ce priveşte preţul măştilor, ministrul Economiei a explicat că “a fost o perioadă de speculaţie la început”.

“Cererea a fost mai mare decât oferta şi, atunci, cei care aveau măşti la dispoziţie le-au vândut la preţuri foarte mari, dar eu cred că, în momentul de faţă, lucrurile s-au reglat”, a spus Popescu.

Virgil Popescu a anunțat însă că acum oferta a ajuns la nivelul cererii, odată ce producția internă a pornit. 

“Avem mai mulţi producători români, cred că vreo patru sau cinci care şi-au instalat deja echipamente automate – şi aici vorbesc de echipamente profesionale care produc sute de mii de măşti pe zi. Odată cu instalarea acestor capabilităţi de producţie interne şi cu importurile care au venit în continuare, cred că oferta deja este mai mare decât cererea şi nu vom avea probleme cu aprovizionarea de măşti”, a mai spus ministrul.

Articolul precedentLaurențiu Țenț a fost destituit din funcția de președinte al Casei Naționale de Pensii Publice
Articolul următorMinistrul agriculturii, Adrian Oros, reacție la moțiunea simplă a PSD