Ministrul Educației NU exclude varianta învățării la distanță și din toamnă din cauza epidemiei de coronavirus. Monica Anisie a avansat și o noutate pentru învățământul românesc: din septembrie nu va mai fi niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie. Ministrul a vorbit și despre cum vor fi organizate cursurile dacă școlile vor rămâne închise și în septembrie. 

„​Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a declarat, vineri seară, Anisie într-un interviu la un post tv. 

Monica Anisie a promis că din toamnă toți copiii vor avea acces la tehnologie și că ministerul va pregăti și lecții filmate.

„Propun ca pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie. În același timp Ministerul Educației va pregăti și lecții filmate. 

„Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a precizat ministrul Educației. 

Despre materia semestrului al doilea, Anisie a explicat că, pentru recuperarea părții nepredate din acest an, „vom revizui programa în așa fel încât să-i susținem și pe profesori, dar nici să nu-i încărcăm pe elevi”.

Monica Anisie a declarat pe 27 aprilie că elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe 2 iunie doar pentru două săptămâni de pregătire și că toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține. 

Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat pe 27 aprilie președintele României, Klaus Iohannis. La școală vor putea reveni doar elevii din anii terminali (a VIII-a și a XII-a) în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv bacalaureatul, dar în anumite condiții. Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competență.

Articolul precedentIgor Dodon, mulțumiri pentru Klaus Iohannis: ”Prietenul la nevoie se cunoaște!”
Articolul următorȘeful SRI va fi audiat marți în parlament