Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat noi capacități de producție în sectorul energetic până la sfârșitul anului. Acesta a spus că la CEO Oltenia va crește producția din mai, iar centrala de la Iernut va fi gata până la sfârșitul anului, anunță Mediafax.

Reprezentanții Guvernului au avut marți o întâlnire cu reprezentanții companiilor Romelectro, Hidroconstruct, Hidroelectrica, CE Oltenia și CE Hunedoara pentru analizarea planurilor de investiții în vederea asigurării securității energetice a României.

Potrivit ministrului Virgil Popescu CE Oltenia își va crește capacitatea de producție din luna mai cu 300 MW, iar până la sfârșitul anului va fi dată în folosință Centrala de la Iernut, care va furniza alți 210 MW.

Acesta a anunțat, de asemenea, că investițiile pentru obținerea energiei din sistemul hidro vor asigura alți 200 de MW, începând cu anul viitor.

Virgil Popescu spune că la finalul lunii martie vor fi lansate call-uri de proiecte, care vor fi finanțate cu fonduri din PNRR, în valoare de 960 milioane euro, care vor genera o capacitate suplimentară de producere a energiei electrice de 260 MW. El mai spune că, prin Fondul de Modernizare, în această toamnă vor fi depuse proiecte pentru dezvoltarea capacităților de producere a energiei, cu o valoare de 2,8 miliarde euro.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPreședintele Klaus Iohannis: ”Este inacceptabil ca, în secolul 21 să vedem cum femeile şi copiii sunt nevoiţi să fugă din calea gloanţelor”
Articolul următorFlorin Cîțu a făcut anunțul așteptat de toți românii: ”Sunt deja companii care de a doua zi după ce va fi aprobată această lege vor extrage gaz și îl vor pune pe piață”