Ministrul de finante, Florin Citu, a anuntat miercuri la Radio România Actualități că șomajul tehnic o să fie prelungit pentru anumite categorii după 15 mai. 

“Din ce am discutat eu cu domnul premier, șomajul tehnic o să fie prelungit pentru anumite categorii. Este clar că dacă sunt companii ale căror activitate este afectată de deciziile guvernului, că nu pot să pornească, acolo nu ai cum să le spui că nu le mai susții. Nu știu care va fi cuantumul, dacă se va umbla la așa ceva. E decizia politică”, a precizat Cîțu.
 
„Deficitul, când am început anul, includea la cheltuieli suma totală pentru pensii. Asta înseamnă că noi trebuia să ne împrumutăm în piață de diferența de 3,7% din PIB, implicit și pentru pensii. Acum vorbim de un deficit de 6,7% din PIB. Dublu. Banii la cheltuieli sunt acolo, dar problema este că trebuie să finanțezi aceste cheltuieli. Voi prezenta premierului și guvernului câteva scenarii, maxim 3, cu ce se poate face în acest an cu cheltuielile. Aici nu este vorba numai de pensii. Avem multe cheltuieli care trebuiesc reevaluate”, a spus Cîțu.
 
Articolul precedentPremierul Ludovic Orban: Tudorel Toader este o ruşine pentru România!
Articolul următorPreședintele Iohannis: Deși Uniunea Europeană traversează un moment de criză, aceasta nu își abandonează obiectivele strategice și partenerii