Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că decizia de miercuri că decizia CCR privind amenzile date în starea de urgenţă are fracturi logice.

„Faptul că acest cadru normativ cu privire la starea de urgenţă comportă şi discuţii şi modificări, inclusiv în lumina sau în umbra deciziei Curţii Constituţionale de ieri (miercuri-n.r.), comportă modificări pentru că într-adevăr este baza unei ordonanţe adoptate în 1999, tot într-o criză socială, şi care nu mai corespunde deloc cu situaţia cu care ne confruntăm în prezent. (…) Eu nu am spus gratuit <în umbra deciziei CCR>, pentru că e şi normal să o invocăm în discuţia de astăzi. Ea conţine numeroase fracturi logice, inclusiv cu privire la critica făcută decretelor prezidenţiale de declarare a stării de urgenţă”, a spus Cătălin Predoiu.

Ministrul a atras atenţia că Ordonanţa 1 din 1999 nu poate fi declarată neconstituţională în lumina noului cadru constituţional apărut după adoptarea ordonanţei din 2004.

„Dar, pe de altă parte, constată neconstituţionalitatea ordonanţei care a modificat Ordonanţa 1 din 1999, ordonanţă din 2020. (…) Nu mai poţi după aceea să te duci să critici decretul prezidenţial care excede acelui cadru normativ”, mai spune Predoiu.

Articolul precedentSecretarul general al Guvernului, Cristi Barbu: Prioritățile Guvernului se îndreaptă spre reconstrucția economică a țării
Articolul următorLiderul deputaților PNL, Florin Roman, veste bună pentru medicii de familie: Nu vor mai plăti impozit…