Ministrul Justiției a declarat, joi seară, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că a avut încredere că procurorul general și procurorul-șef DIICOT vor lua decizia corectă referitoare la dosarul 10 august, pe baza probelor care există în anchetă. Cătălin Predoiu a precizat că nu concepe ca cineva să fie ferit de aplicarea legii.

“În general și de principiu, poziția de ministru al Justiției în raport de dosarele pe care le instrumentează procurorii, orice fel de dosar, nu numai dosarul “10 August”, trebuie să fie una reținută, pentru că un ministru al Justiției interacționează săptămânal cu procurorul general, cu procurori șefi de parchet, de mari structuri, este într-un contact permanent.

A te pronunța foarte liber, foarte tranșant pe un dosar sau pe altul poate crea impresia unei presiuni, a unei imixtiuni în dosar, ceea ce un ministru nu are voie să facă. Pentru asta într-un fel s-au luptat și procurorii, și societatea civilă, și partidele care au sprijinit Justiția. Ori precauția pe care am luat-o în ultimele două săptămâni și care de asemenea m-a costat foarte mult în planul încrederii/ neîncrederii față de poziția ministerului Justiției a fost izvorâtă strict din respectarea acestui principiu”, a declarat Cătălin Predoiu, la Realitatea Plus.

Ministrul Justiției a precizat că a avut încredere că procurorii șefi de parchete vor lua decizia corectă.

“Nicio clipă nu m-am îndoit ca procurorii șefi, ierarhici, nu vor face ceea ce este în acord cu piesele din dosar și că, respectând independența procurorului de caz, vor găsi, dacă este cazul, să redeschidă ancheta, ceea ce s-a și întâmplat. Deci nu pot decât să mă bucur că am avut această încredere și în procurorul general și în procurorul șef DIICOT. Soluția pe care au găsit-o, respectiv a găsit-o procurorul–șef DIICOT, este aceea de a relua ancheta pentru că a identificat aceste slăbiciuni, minusuri în strângerea probatoriului. În continuare, ca orice român, îmi doresc ca întreg adevărul să se afle. Nu concep ca cineva să fie ferit de aplicarea legii, cum am spus și anterior, și îmi manifest încrederea, sper într-o soluție dreaptă în instanță, vizavi de această ordonanță”, a completat Cătălin Predoiu.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPredoiu, despre clanurile de interlopi: Din complicitate sau neglijență, acestor structuri de crimă organizată nu li s-a aplicat legea
Articolul următorCătălin Predoiu, după ce Firea a catalogat Guvernul Orban ca “avocatul pedofililor”: Este nedemn ceea ce face