Ministrul proiectelor europene, Dan Vîlceanu, afirmă că România nu va renegocia PNRR, în ciuda insistențelor PSD de eliminarea a plafonului alocat pensiilor în PIB (9,4%). Vîlceanu afirmă că reprezentanții Comisiei Europene s-au arătat îngrijorați că România ar putea pretinde o asemenea negociere.

Pornind de la tema eventualei creștero a contribuției la pilonul II de pensii, Dan Vîlceanu a precizat:

„Câtă vreme există această dezbatere permanentă, în care o parte a guvernului spune ceva și vine cealaltă parte și spune altceva, nu văd ca în viitorul apropiat, la nivel de săptămâni, să existe un act normativ. Din păcate, trebuie să recunosc că genul ăsta de documente, cum e și PNRR, care e o colecție de reforme de care românii au nevoie de 30 de ani, sunt prezentate în spațiul public diferit. Unii spun că sărăcește românii, unii spun că e foarte bine pentru români. Lucrurile astea se întâmplă pentru că nu toți românii stau să citească 1500 de pagini cât are PNRR să vadă dacă acest PNRR le este benefic sau nu. Din punctul meu de vedere, primul lucru pe care ar trebui să îl facem, ca membri ai aceluiași guvern, este să ne limităm la obligațiile pe care Guvernul României le are printr-un document semnat, la care suntem parte. Altfel, să știți că nu va fi nimic bun.

Nu vă ascund faptul că au existat îngrijorări la Comisia Europeană imediat ce au apărut iarăși asemenea discuții în spațiul public. Ne-au și întrebat imediat dacă există această posibilitate, să mergem să renegociem. Vă anunț că renegocierea PNRR înseamnă renegocierea de la zero. Nu o vom face niciodată. Dacă vrei să renegociezi, iei totul de la zero. Adio granturi, adio tot. Pică tot”, a declarat Vîlceanu, după ședința de guvern.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentNelu Tătaru: “Furnizorii de energie nu trebuie să-şi crească profiturile pe nefericirea românilor”
Articolul următorPărintele Zenovie, pus la grea încercare, după ce s-a infectat cu Covid. Alexandra Păcuraru, îndemn la rugăciune – VIDEO