Vizita ministrului Nelu Tătaru nu a fost lipsită de incidente la spitalul modular din Lețcani, în timpul acesteia fostul şef al CJ Iaşi Maricel Popa, fiind scos din curtea unităţii medicale. De asemenea, o femeie i-a cerut ministrului sănătății ca bolnavii de Covid să nu fie internaţi în spital fără acordul lor.

Maricel Popa Popa l-a acuzat pe ministrul Nelu Tătaru că spitalul modular a fost pus în funcţiune cu întârziere.

Nelu Tătaru şi Costel Alexe, președintele CJ Iași, au vizitat spitalul mobil, însă nu au făcut declarații de presă în fața jurnaliștilor de la fața locului.

O femeie din București, sosită la fața locului, a adresat mai multe întrebări ministrului sănătății, însă acesta nu a dorit să intre în dialog cu aceasta. ”Ce căutaţi la Iaşi, domnule Tătaru? Aveţi obligaţia să vorbiţi cu poporul român, pentru că sunteţi plătit din bani publici”.

Nici conferința de presă, anunțată de ministrul Tătaru nu a mai avut loc. Acesta ar fi trebuit să aibă loc la sediul Prefecturii.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Sf Parascheva” din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, duminică, că a depistat probleme cu instalaţia de încălzire a Spitalului Mobil de la Leţcani, unde în cazul în care temperaturile de afară vor scădea sub minus 7 grade Celsius ţevile ar putea să îngheţe.

 “În ceea ce priveşte instalaţia de încălzire, am înţeles de la o echipă tehnică care a fost aici la solicitarea DSP şi Instituţiei Prefectului, problema am înţeles că este la ţevile care asigură aprovizionarea cu apă. De exemplu, nu ar rezista la temperaturi de minus 7 grade. Partea de canalizare, în ceea ce priveşte îngheţul, va avea probleme. Aparatele care asigură încălzirea înăuntru nu vor funcţiona, ne-au spus experţii, la minus 7 grade. Aceste informaţii le-am primit în urma unei evaluări făcute împreună cu DSP în urmă cu ceva zile”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Sursa: Realitatea de Iasi