Ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe, a făcut o vizită la Brăila.

Ministrul Ionuț Stroe a făcut o vizită oficială la Brăila. Acesta a fost în vizită la stadionul de atletism care de 23 de ani zace în paragină. Stadionul se află în administrarea CSM, din subordinea ministerului. Pentru a avea parte de investiții, stadionul ar trebui să aibă situația juridică lămurită. În urmă cu 10 ani, consilierii locali municipali au aprobat un proiect de hhotărâre prin care stadionul trecea din proprietatea statului și a Ministerului educației, în proprietatea domeniului public al municipiului Brăila şi administrarea Consiliului Local Municipal.

“Primul lucru care este de făcut aici, în condiţiile în care îţi doreşti să investeşti şi să readuci stadionul acesta la nivel de antrenament şi competiţii este să îi lămureşti regimul juridic. Atâta timp cât o bucată din acest bun face parte din domeniul public al Ministerului Tineretului şi Sportului, iar altă bucată din domeniul public al municipiului Brăila, nu putem face nimic, el trebuie reîntregit. Simplul dialog pe care trebuie să îl avem cu Primăria Brăila poate rezolva acest lucru” a declatarat ministrul în timp ce se afla la stadion.

„Dacă vrei să aplici o reţetă, ca să distrugi infrastructura sportivă, trebuie să faci ce s-a întâmplat la Brăila. Aici este nevoie de o investiţie destul de costisitoare. Compania Naţională de Investiţii este singura în măsură, în acest moment, să finanţeze un asemenea obiectiv. Din punctul meu de vedere, un oraş reşedinţă de judeţ ca Brăila trebuie, în mod obligatoriu, să aibă un stadion şi de competiţii, nu numai de antrenament”, a mai spus acesta.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCandidaţii PNL USR PLUS, contestaţi la Corabia
Articolul următorPremierul Orban despre moțiunea de cenzură: „Eu nu mă joc cu soarta României”