Acum nici patru luni, USR-Plus se punea pe picioarele dindărăt la negocieri și condiționa intrarea la guvernare de plecarea lui Orban din fruntea Guvernului. Acum, însă, l-au “reievaluat” în stilul Tudorel Toader, invocat mai nou și de Vlad Voiculescu. Condiționează rămânerea la guvernare – culmea – de revenirea lui Orban în fruntea guvernului. Curat inconsecvenți, dar ce contează! 

 

Liderii USR se chinuie acum să-și justifice suceala. Zic că șeful PNL are fler, este flexibil, corect și capabil să aducă stabilitate în Coaliție! Asta, bineînțeles, până la primul conflict sau eventuală demitere din guvern a unui ministru USR-Plus… Și totuși, acum patru luni strigau vehement împotriva lui Orban. Spuneau că nu se ridică la nivelul principiilor lor morale și că nu este un om de încredere. 

 

De ce l-au reevaluat pe modelul Tudorel Toader? Pentru că, bineînțeles, vor să-l cointereseze pe liderul PNL în acest demers al lor de răzbunare. Cine altcineva din PNL ar putea avea mai multe șanse decât Orban să-i facă pe liberali să-și dea jos propriul premier și să cedeze în fața șantajului USR-Plus? 

 

Oferta de premier venită de la USR-Plus este o mituire pe față a șefului PNL. Apropiații lui Orban, îndepărtați de la Palatul Victoria după venirea lui Cițu în fotoliul de premier, abia așteaptă să-și ia revanșa. Poate și Ludovic Orban abia așteaptă să-și recapete funcția din care are garanția că poate controla mai bine partidul. Odată reinstalat la Palatul Victoria, Ludovic Orban nu ar mai duce grija congresului. Practic, nu ar mai avea rival în partid, iar Florin Cîțu va fi istorie. 

 

Este o ocazie unică pentru Orban să reintre în joc și să se pregătească de prezidențiale. Știm că unii liberali au strâmbat din nas când l-au auzit recent pe Orban că ia în calcul să candideze la prezidențialele din 2024. Odată ce Ludovic Orban ar reveni în fotoliul de premier, este exclus să mai aibă rival în partid pentru o astfel de candidatură. 

 

Cheia este acum la Ludovic Orban.  Va specula momentul?

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPremierul Florin Cîțu: Transformăm centre AstraZeneca în centre Pfizer. Am ajuns la capacitatea 115.000 doze/zi
Articolul următorRaluca Turcan: ”USR PLUS și UDMR sunt cei mai buni parteneri posibili pentru PNL. Un guvern minoritar trebuie evitat și orice sprijin al PSD exclus”