Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că mâine, în ședința de Guvern, guvernanții vor reașeza măsurile pentru starea de alertă, astfel încât restricțiile din această perioadă să poată fi aplicate.

“Vom încerca mâine în ședința de Guvern să reașezăm aceste măsuri și aceste mici relaxări pe care le dăm progresiv. Populația a fost înțelegătoare și sper ca va înțelege în continuare că aceste măsuri vor intra progresiv. (..) Avem ședințe și astăzi și mâine. Mâine avem ședință de Guvern, dar și  în Comitetul Național pentru Situații de Urgență și vom lua niște decizii că să se creeze și cadrul administrativ ca să impunem aceste restricții”, a declarat Nelu Tătaru, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

Ministrul a criticat modificările aduse de parlamentari proiectului de lege privind starea de alertă.

“Proiectul de lege trimis în Parlament pentru a crea pârghiile ca să controlăm această relaxare a fost înțeles altfel de către concetățeni, Suntem pe acel platou cu o tendință de scădere a cazurilor noi. Trebuie să înțeleagă toată lumea că orice măsură de relaxare generează o mișcare, o creștere în transmiterea intra-comunitară. Izolarea, distanțarea socială au creat premisele acestei relaxări. Avem nevoie de o stare de alertă ca să putem acționa atunci când creșterea cazurilor va fi mai accentuată. Așteptăm o stare de alertă și atunci am avut o surpriză în aceste 2 zile în care proiectul legislativ a suferit modificări esențiale. Pentru fiecare măsură de relaxare avem și contra-măsura pe care s-o aplicăm în cazul în care situația o cere”, a completat Nelu Tătaru.

Articolul precedentJocuri de Putere în această seară de la ora 23:00, cu Oreste Teodorescu și invitații săi!
Articolul următorJudețul Suceava a ieșit din carantină. Marcel Vela a anunțat ordonanța militară nr.12 TEXT INTEGRAL