Premierul României – Nicolae Ciucă a reacționat după anunțul președintelui rus – Vladimir Putin în care a amenințat Occidentul cu folosirea armelor nucleare din cauza războiului din Ucraina.

„Am luat act de declarațiile președintelui Putin, am luat act cu îngrijorare referitoare la mobilizarea parțială a armatei Federației Ruse și la desfășurarea așa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson și Zaporojie.

Ne menținem atitudinea echilibrată și vom continua să analizăm cu calm evoluția situației împreună cu aliații noștri din NATO și partenerii din UE.

Îmi exprim totodată speranța ca situația în zona de conflict să nu escaladeze”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de miercuri.

Reacția premierului vine după ce Vladimir Putin a amenințat Occidentul și Ucraina miercuri dimineață, într-un discurs incisiv, anunțând chiar folosirea armelor nucleare în caz de nevoie. Putin a acuzat Occidentul că vrea să distrugă Rusia și a anunțat mobilizarea parțială pentru obiectivul declarat la începutul „operațiunii militare speciale” din Ucraina: eliberarea Donbas, demilitarizarea și denazificarea Ucrainei. Putin a spus foarte clar în discursul său că „Rusia va folosi orice mijloace pentru a se apăra”, referindu-se la folosirea arsenalului nuclear.

Articolul precedentGuvernul a aprobat plafonul de 185,48 milioane euro, care se acordă crescătorilor de animale pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic
Articolul următorJoe Biden, după AMENINȚĂRILE de la Kremlin: „SUA sunt decise să apere democrația în întreaga lume” – VIDEO