Nicușor Dan, Ludovic Orban și Dan Barna au fost prezenți în Centrul Vechi al Capitalei la un eveniment special: au lansat noul sediu de campanie al candidatului unic al partidelor de dreapta. Locul este și el unul special, Magazinul București, proaspăt renovat, fiind ales ca un simbol pentru această campanie electorală.

Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, susținut de PNL și USR PLUS, și-a ales un sediu de campanie cu o semnificație aparte. Magazinul București este considerat un simbol al modernizării Capitalei de candidatul dreptei.

„În mod special am vrut să alegem un loc simbolic pentru București, un magazin construit în interbelic și naționalizat în 1948. Refolosit ca magazin în perioada comunistă și lăsat să se distrugă în perioada postcomunistă. Reconstruit, după cum vedeți, de niște investitori privați, este simbolic pentru ceea ce vrem să facem cu Bucureștiul. Trebuie să reconstruim acest oraș, care a fost distrus și în perioada comunistă, și în perioada postcomunistă” .

În mesajul transmis celor prezenți, zeci de bucureșteni, susținători și voluntari ai echipei de campanie, Nicușor Dan a amintit că nu au trecut decât doi ani de la marele miting din 10 august, însă la 30 de ani de la Revoluție lupta cu comunismul continuă. „O să fie, de fapt, o campanie electorală în care, din nou, va fi o luptă între comunism și anticomunism.”

Nicușor Dan a mai vorbit și despre respectul pe care Bucureștiul trebuie să-l recâștige, în fața tuturor românilor, care altădată îl considerau locul din care se dă ora exactă. „Din păcate, orașul acesta, după 12 ani de guvernare PSD, nu arată deloc a o capitală a României și ceea ce era respect acum câțiva ani a devenit, cumva, un fel de milă pentru un oraș murdar, un oraș care nu este în stare să aibă o sală polivalentă, care nu este în stare să organizeze o competiție serioasă europeană de gimnastică sau, în general, de sport, care nu este în stare să organizeze o mare întâlnire de business”.

Nicușor Dan a mai amintit și despre faptul că PSD a avut toate pârghiile pentru a rezolva problemele orașului și nu a făcut-o: „Avea toate pârghiile să facă revoluția în trafic pe care ne-a promis-o, avea toate pârghiile să construiască cele 20 de grădinițe cu fonduri europene. Nu a fost în stare, practic, să ia niciun ban european, nu a fost în stare să reabiliteze un kilometru de linie de tramvai, nu a fost în stare să schimbe câțiva kilometri de rețea de termoficare, nu a fost în stare să rezolve marea problemă de poluare a aerului”.

Prim-ministrul Ludovic Orban, președintele al PNL, a vorbit și el celor prezenți, despre faptul că Centrul Vechi al Bucureștiului așteaptă de mult să fie renovat, dar și despre proiectele blocate de administrația PSD.

„Da, știm sigur, Nicușor Dan este candidat la Primăria Capitalei și va fi viitorul Primar General al Bucureștiului. Da, știm sigur că în spatele lui Nicușor Dan stau cele mai puternice, cele mai credibile și cele mai competente formațiuni politice care s-au unit ca să-l sprijine pe Nicușor Dan nu numai în campania electorală, ci mai ales în aplicarea programului pentru București, un program ambițios”, a subliniat Ludovic Orban, în fața sediului de campanie al lui Nicușor Dan.

El a mai spus că viitoarea administrație trebuie să crească calitatea vieții bucureștenilor și să se pună la dispoziția oamenilor. De asemenea, a reamintit că Nicușor Dan va beneficia de toată susținerea executivului. „Prezența mea aici are și un alt rost. Mesajul pe care vreau să-l transmit este acela că Guvernul va susține toate proiectele necesare Bucureștiului, toate proiectele indispensabile pentru a crește calitatea vieții în București”, a mai spus Orban.

Președintele Alianței USR PLUS, Dan Barna, și-a reafirmat și el susținerea față de candidatul Nicușor Dan: „Mesajul pe care îl transmitem astăzi pe acest parteneriat pentru București, alături de PNL, este unul foarte limpede și foarte explicit: astăzi Bucureștiul are șansa să scape de pesedism, astăzi Bucureștiul are șansa să intre în logica unei administrații în care Nicușor Dan, candidatul la Primăria Generală, este un om care și-a dedicat viața acestui oraș, acestei capitale de țară. Este un om mai îndreptățit probabil ca oricine altcineva să fie următorul primar al Bucureștiului”, a încheiat Barna.

Articolul precedentPremierul Orban anunță o nouă investiție de amploare. ”Va crea în primă fază 200 de locuri de muncă”
Articolul următorEDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: Toamna se numără garniturile de specialiști