Guvernul a adoptat hotărîrea de prelungire a stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile, începând cu 17 iunie 2020.

Premierul Ludovic Orban: ”Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie.

Am aprobat noi măsuri de relaxare: reluarea activității economice în mall-uri, cu excepția cinematografelor, restaurantelor și sălilor de jocuri, se va relua activitatea sălilor de fitness și aerobic, se reia activitatea în after-school-uri și grădinițe pe perioada verii.

Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor. 

Noi nu am închis bisericile în nicio perioadă, s-au permis evenimente cu număr redus. Va fi un număr restrâns de credincioși permis în interior, deci slujbele se vor ține și în interior, și în exterior, cu respectarea regulilor. Va fi regula de distanțare socială, regula de purtare a măștii în interior, va fi dezinfecție.

Se reiau și activitățile jocurilor de noroc. Aici a fost o adevărată campanie, am fost acuzați că dăm drumul la păcănele. 

Jocurile de noroc nu sunt numai cele de pe slot machines, înseamnă casele de pariuri, înseamnă Loteria, o serie de alte jocuri care se desfășoară în baza legii. 

Măsurile pe care le-am luat gradual au avut la bază evaluarea riscului epidemiologic. 

Am luat măsurile de deschidere acolo unde există un risc mic, sau, dacă există un risc, se poate asigura protejarea cetățenilor.”

După adoptarea în Guvern, hotărârea privind starea de alertă trebuie să fie aprobată și de Parlament.

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentRomânia a intrat în sistemul european pentru vaccin anti-COVID
Articolul următorMarcel Vela: Condițiile în care vor avea loc slujbele religioase le stabilim prin Ordin comun MAI și ministrul Sănătății