În ziua adoptării indicatorilor tehnico-economici pentru construirea unui spital în care să fie relocată o parte a actualului Spital județean, conducerea Guvernului a venit la Sibiu pentru a-și anunța sprijinul. Sprijin despre care se va putea discuta mai concret după aprilie 2021, informează turnulsfatului.ro.

”Pot să afirm că această zi este o zi istorică. Aici se scrie istorie și peste câțiva ani, trei-patru, să venim și să vedem nu doar un panou, ci și spitalul”, a rostit Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, sub soarele miezului zilei de joi. La marginea Sibiului, pe terenul pe care se intenționează ridicarea unui nou spital, au fost amplasate câteva panouri care anunță investiția estimată la 422 de milioane de euro, fără TVA. Aici s-au întâlnit Daniela Cîmpean, cu Astrid Fodor, primarul Sibiului, cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Sănătății, Relu Tătaru, respectiv ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. 

”Prezența noastră este o garanție a sprijinului Guvernului României. Este un proiect spectaculos, indispensabil pentru a putea oferi servicii de sănătate de calitate. Un proiect de spital universitar care pune cercetarea pe primul plan. Pentru Sibiu este fundamental să se realizeze”, a declarat Ludovic Orban.

Sprijinul guvernamental ar urma să fie realizat în baza unui acord de colaborare semnat între Consiliul Județean Sibiu și Guvernul României, prin care autoritățile centrale promit atât sprijin tehnic, cât și financiar. ”Încheiem un acord pentru cel mai important proiect din Sibiu în ultimii 30 de ani. Atunci, un nou spital județean era un vis. Am ajuns ca astăzi să fie votat studiul de fezabilitate, adică să avem toate elementele necesare proiectării tehnice pentru atragerea banilor. Datorită sumelor uriașe negociate de președintele Klaus Iohannis, acest spital are sursă de finanțare”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Deși prezentă, Astrid Fodor, primarul Sibiului, nu a fost invitată să vorbească. Fodor a reprezentat administrația sibiană în contextul în care în viitoarea structură medicală de la marginea Sibiului ar urma să se mute și Spitalul de Pediatrie, cel care funcționează în subordinea Consiliului local Sibiu.

Citeste mai multe pe turnulsfatului.ro.

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentMinistrul Tătaru: Urmează două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri
Articolul următorIohannis: Stimaţi PSD-işti, nu caut vinovaţi, pentru că îi ştiu! PSD a creat intenţionat o criză sanitară!