“Apreciez curajul şi gestul de solidaritate din partea medicilor şi asistenţilor medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare şi le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat premierul Ludovic Orban. Declarația a fost făcută astăazi de șeful Executivului, cu prilejul participării la îmbarcarea celor patru membri ai echipei medicale româneşti care va lucra la Milano, împreună cu personal medical italian, pentru combaterea epidemiei COVID-19.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Guvernului, ceilalţi zece membri ai misiunii s-au îmbarcat de la Timişoara, unde aeronava a făcut escală.

La îmbarcarea personalului medical au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

Misiunea personalului medical, selectat pe bază de voluntariat, se desfășoară sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, pentru o perioadă de 14 zile.

Articolul precedentPlata chiriei și utilităților va fi amânată pentru avocați, notari publici și executori judecătorești, în perioada stării de urgență
Articolul următorNelu Tătaru merge în toate județele cu peste o sută de cazuri COVID