Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni seară, că trebuie să continue campania de vaccinare, mai ales în mediul rural, pentru că doar astfel se va putea reveni la normalitate. Întrebat despre atingerea obiectivului de 10 milioane de persoane vaccinate în septembrie, Orban a afirmat că s-a ferit tot timpul să dea cifre, întrucât acest lucru depinde şi de dorinţa oamenilor de a se vaccina, potrivit news.ro.

Ludovic Orban a afirmat, luni seară, că se discută constant în coaliţie despre campania de vaccinare.

”Obiectivul nostru este de a aduce lucrurile la o viaţă normală într-un timp cât mai scurt posibil”, a afirmat Orban.

Acesta a precizat că trebuie să continue campania de vaccinare, mai ales în mediul rural.

Întrebat despre atingerea ţintei de vaccinare de 10 milioane de persoane până în septembrie, Orban a afirmat: ”Nu pot să… Eu am fost extrem de prudent în a stabili obiective numerice, pentru că, în mare măsură, depinde de dorinţa omului de a se vaccina. Dacă cineva nu doreşte să se vaccineze, este foarte complicat să-l convingi să se vaccineze, dar, evident, procentul trebuie să crească constant”.

Autorităţile ar fi vrut ca, până la 1 iunie, 5 milioane de persoane să fie vaccinate, iar până în septembrie peste 10 milioane, pentru a atinge imunitatea colectivă înaintea celui de-al patrulea val al pandemiei, estimat în toamnă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinisterul Sănătății, reacție în scandalul dezinfectanților diluați
Articolul următorRaluca Turcan: ”În materie de alocații, ca și în materie de pensii, pensii speciale, chiar salarizare în sistemul public, PSD chiar ar trebui să tacă!”