Data de 6 Decembrie reprezintă pentru noi toți un punct de cotitura, fie revenim prăfuiți intr-un trecut obscur, dominat de corupție, clientelism prin care pesedistii ne vor consuma toate resursele pe redistribuirea “echitabila” a sărăciei, fie vom pași încrezători spre un viitor stabil al dezvoltării durabile dacă vom investi cu încredere in viziunea liberală.

Diferența fundamentala de optica politica dintre cele doua mari partide care își disputa majoritatea in viitorul Palament consta in primul rând in viziunea asupra economiei naționale. Pentru soldații lui Ciolacu nu conteaza investițiile strategice și absorbirea fondurilor europene, nereușind sa iasă din paradigma depașită a condamnatului penal, Valcov care pune accentul pe consum, prin creșterea deficitului bugetar. Programul de guvernare prezentat de pesedisti a fost deja practicat de Grindeanu, Tudose și Viorica Dancila, intr-o perioada fericita de creștere economică, fără marile provocări ale pandemiei și contracțiilor economice, lăsând țara cu un deficit inexplicabil. Fiind absolut incapabil sa găsească proiecte pentru absorbția fondurilor europene in quantum de 80 de miliarde euro, prin bugetul multianual și Mecanismul de redresare și reziliență, PSD-ul ne propune revenirea la centralizarea și apoi redistribuirea sărăciei, reparațiilor inutile, spoirii la nesfârșit a unei infrastructuri depășite , cu alte cuvinte o noua dar la fel de ruginita ancorare in trecut!

Ei bine, liberalii își propun tocmai sa profite la maximum de toate oportunitățile oferite de partenerii europeni concentrând efortul modernizarii și redresării țării prin investiții masive, reușind mărirea puterii de cumpărare și creșterea consumului, fără sa genereze inflație sau sa mărească deficitul și așa crescut din cauza coronavirusului. In timp ce PSD a făcut toate eforturile de a rupe punțile de comunicare cu Parlamentul European, practicând eminamente o retorica populista și profund i-liberală, presedintele Klaus Iohannis a negociat la Bruxelles 80 miliarde euro – cel mai mare pachet de fonduri europene pentru investiții și dezvoltarea României, iar Guvernul PNL a început deja reformele necesare creșterii masive a ratei de absorbție, pentru a putea folosi la maximum toate fondurile alocate propunând ca in următorii patru ani sa direcționeze 33,5 miliarde euro prin Mecanismul pentru Redresare și Reziliență pentru reforme structurale și investiții esențiale pentru recuperarea creșterii economice, 26,8 miliarde euro pentru dezvoltare și investiții prin Politica de Coeziune; 18,76 miliarde euro pentru agricultură, din care 12,3 miliarde euro – plăți directe; 4 miliarde euro în cadrul Programului SURE pentru finanțarea măsurilor de sprijin pentru angajați și companii și 5 miliarde euro prin programele de finanțare de la BEI, BERD și Banca Mondiala.

Dumincă ultimului tur de scrutin al alegerilor parlamentare va fi defapt câmpul de lupta in care se vor confrunta cele doua mari proiecte politice. Un model învechit, lipsit de energie și viziune practicat mediocru de PSD și o propunere ambitioasa, modernă și pragmatica gândită strategic de liberali. Tu vei alege, însă ar fi bine sa înțelegi cum totul se circumscrie raportului cauza-efect! Trăim in prezent alegerile făcute in trecut, iar viitorul nu poate depinde decât de deciziile pe care le luam in prezent! E simplu!!!

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedent100% TU DECIZI! Stelian Ion, deputatul “fără penali” care a luat bani de la penali
Articolul următorVIDEO Culisele statului paralel. Cum a fost închis megadosarul de corupție EADS